Longboard

Net als de cruisers verschillen longboards  in lengte en breedte van normale skateboards. Ze zijn perfect als vervoersmiddel en dus niet voor skateparken . Longboards hebben zachtere wielen voor een ontspannen ride. Verschillend met de cruisers, hebben longboards bijzonder lange gevormde decks en doorgaans grotere wielen om langere afstanden te rijden. De grootste longboards kunnen wel gaan tot 45”.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom een longboard kopen?

Een longboard geeft van alle boards het meeste gevoel van surfen op water , wat oorspronkelijk de bedoeling was bij het ontstaan van skateboarden. Het gevoel geven van surfen maar dan op het land.

De basisbehoefte om een longboard te kopen, is om een comfortabel gevoel te hebben bij langere afstanden. Het is speciaal gemaakt om er afstanden op te rijden, grotere eindsnelheid, comfort en downhill.  Het perfecte alternatief voor een fiets en zoals alle vervoersmiddelen op wielen, raden we je aan om de nodige bescherming aan te doen.

Onder de longboards heb je nog verschillende vormen , van pintail (druppelvormig) en kicktail (mogelijkheid tricks) decks tot drop-trough trucks (deck dichter bij de grond ter bevordering van de stabiliteit) of top-mount trucks (de klassieke bevestiging van de trucks onderaan het bord).

Merken longboards

In ons assortiment longboards hebben we de merken: Globe en Move