8 goede redenen om te skaten

Inline skaten werd de voorbije jaren steeds populairder. In België en Nederland zijn er heel wat skaters, maar zeker in de States lijkt het wel of iedereen skate. Logisch, want inline skaten is niet enkel fun, het is ook uitstekend voor de gezondheid. Het is één van de meest complete sporten. Bovendien is de instapdrempel laag, vind je bij Skatetown alle materiaal en doe je het waar en wanneer je maar wil. Wij geven je alvast 8 goede redenen mee om het eens te proberen.  

1. Inline skaten is gezond  

Zowat alle spieren in je lichaam worden tijdens het skaten gebruikt. Inline skaten is dan ook een complete sport en je hoeft er helemaal niet snel voor te skaten. Je krijg er een geweldig figuur van, zonder overmatig gespierd te worden. We merken dat meer en meer meisjes en vrouwen zich op deze sport toeleggen omwille van de goede fysieke resultaten. 

2. Betaalbaar 

Meer dan een goed paar inline skates en bescherming is er niet nodig. Je vertrekt wanneer je wil, waardoor inline skaten altijd in je agenda ingepast kan worden.  

3. Makkelijk te leren 

Inline skaten valt makkelijk onder de knie te krijgen. Je kunt het op alle vlakke ondergronden oefenen. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. In verschillende steden en gemeenten zijn er ‘skatescholen’ of een ‘start to skate’. Bekijk dus zeker eens of dit bij jou in de buurt het geval is. Steps zijn er net als fietsen in verschillende maten. Je hebt steps voor kinderen en volwassenen. De grote van wielen verschilt meestal. Bij een kinderstep is het wel handig al deze in de hoogte verstelbaar is. Zo gaat de step langer mee. Let bij de aankoop van de step ook altijd op het belastbare gewicht. Een robuuste step is altijd aangewezen, maar niet elke step heeft dezelfde draagkracht. 

4. Je bent buiten  

Inline skaten is een echte buitensport. Je kunt skaten waar je wil, dus saai wordt het nooit. Je geniet van de buitenlucht, stimuleert de longen en zet je lichaamscellen extra aan het werk.  

5. Veilig  

Af en toe vallen hoort erbij, maar inline skaten is veilig. De ligamenten krijgen het helemaal niet zwaar te verduren, waardoor er weinig blessures voorkomen.  

6. Je legt sociale contacten  

Je skate zo snel als je zelf wil en tijdens het skaten kun je makkelijk een praatje maken. Bovendien leg je ook makkelijk contact met andere skaters. Er worden regelmatig toertochten georganiseerd door organisaties zoals Skate Vlaanderen of de KNSB. Dé plaats om andere skaters te ontmoeten. 

7. Duurzaam  

Inline skaten is een duurzame sport. Heel wat mensen skaten ook naar het werk. Er kan aardig wat afstand overbrugd worden, zonder impact op het milieu.  

8. Skaten is er voor iedereen  

Jong of oud, iedereen kan skaten Ook op latere leeftijd kan er nog perfect geskate worden. Het houdt de spieren soepel. Ga op latere leeftijd wel even naar de dokter voor je nog aan skaten begint.  

Je materiaal haal je bij Skatetown 

Wil je inline skaten een kans geven? Dan zit je goed bij Skatetown. Wij hebben een ontzettend ruim en betaalbaar aanbod aan inline skates en accessoires. Wij staan je met raad en daad bij en voorzien je van alles wat je nodig hebt om in sneltempo met inline skaten te starten. Online bestellen is mogelijk maar kom ook gerust eens langs in onze winkel van ruim 300m2 te Grobbendonk. Onze jarenlange expertise in de schaats- en inlinesport is zeker een meerwaarde bij het passen van uw nieuwe skates.